D0kt0r Jadi Hlt@m Lepas Sed@r Dari Kom@ Aklb@t C0vid-19

Dua d0ktor yang kritikal aklbat C0vid-19 mendapati kulit mereka telah berubah warna sebaik sedar dari k0ma akibat jangkltan wab4k mavt itu.

Memetik Metr0, Dr Yi Fan dan Dr Hu Weifeng, masing-masing berusia 42 tahun dikatakan dijangklti virvs berkenaan ketika merawat pes4kit di Wvhan C3ntral H0spital pada Januari lalu.

Dr Yi
Kredit foto: CCTV/Metro

Dr Yi
Kredit foto: CCTV/Metr0

D0ktor yang mer4wat mereka berkata, kedua-dua d0ktor itu terp4ksa menggunakan alat sokongan hayat dan hasil rawatan yang berjaya memulihkan mereka bagaimanapun menukar warna kulit mereka menjadi gelap.
Menurut laporan media Chlna, keadaan itu berlaku aklbat ketidakseimbangan h0rmon selepas h4ti mereka r0sak akibat virvs berkenaan.


Dr Hu
Kredit foto: CCTV/Metr0


Dr Hu
Kredit foto: CCTV/Metr0

Difahamkan, kedua-dua d0ktor itu bekerjasama dengan d0ktor yang mengesan Koron4virus, Li Wen Liang yang meninggal dunia akibat jangkitan wabak maut berkenaan pada 7 Februari.
Pak4r kardi0logi Yi pulih daripada C0vid-19 selepas 39 hari menggunakan alat sokongan h4yat.

Manakala, pakar urologi Hu terlantar bertarvng dengan jangkltan itu selama 99 hari sebelum disahkan pulih.
Dr Li Shushen yang merawat mereka memaklumkan perubahan warna kulit itu berlaku akibat tindak balas sejenis ubat yang diberi pada peringkat awal rawat4n.

Walaupun tidak menyebut nama ubat itu, beliau menjelaskan kvlit Dr Yi dan Dr Hu akan kembali normal sebaik hati mereka berfungsi dengan normal.

Difahamkan, mereka masih dipantau di hospital walaupun tidak lagi berada di unit rawatan rapi (ICU)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber :cari

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "D0kt0r Jadi Hlt@m Lepas Sed@r Dari Kom@ Aklb@t C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*