“Pembay@ran Pengelvaran I-Lestari Untuk Bulan Jun Telah Mula Di B@yar,” Begini Cara Semakannya..

Cara Semak Wang i-Lestari KWSP Dikreditkan Bagi Bulan Kedua. Panduan buat anda yang telah membuat permohonan pengeluaran i-Lestari KWSP. Bilakah tarikh bayaran pengeluaran i-Lestari KWSP bulan kedua?

Bulan lalu, pengagihan wang pengeluaran i-Lestari KWSP dikreditkan ke akaun bank mulai 4 Mei 2020. Bagi anda yang nak semak wang i-Lestari KWSP sama ada telah diterima atau tidak bagi bulan kedua (Jun), sila ke portal i-Akaun untuk semakan secara online.

CARA SEMAK WANG I-LESTARI KWSP DIKREDITKAN BAGI BULAN KEDUA

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Pengeluaran i-Lestari KWSP Akaun Kedua termasuk memaparkan tarikh bayaran dan aplikasi semakan :

APA ITU PENGELUARAN I-LESTARI KWSP?

Pengeluaran i-Lestari bagi Ahli Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) merupakan satu kemudahan kewangan yang disediakan oleh kerajaan dalam usaha membantu mengurangkan tekanan kewangan rakyat Malaysia ekoran penularan wabak Covid-19.

TARIKH DAN JUMLAH BAYARAN PENGELUARAN I-LESTARI

Pembayaran Pengeluaran i-Lestari bagi bulan pertama telah dikreditkan daripada 4 Mei sehingga 18 Mei 2020. Menurut makluman terkini, pembayaran pengeluaran i-Lestari KWSP bagi bulan kedua telah dikreditkan ke akaun bank mulai 1 Jun 2020.

Amaun Pengeluaran i-Lestari yang layak dikeluarkan adalah minimum RM50 dan maksimum RM500 sebulan tertakluk kepada jumlah simpanan yang ada di dalam Akaun 2 semasa bayaran pengeluaran bagi bulan berkenaan dibuat.

Nota :

a. Bayaran pengeluaran akan dimajukan ke bank pilihan anda mulai 1 Januari 2020 secara berperingkat. Sekiranya akaun bank anda tidak aktif atau dibekukan, sila berhubung terus dengan pihak KWSP untuk maklumat lanjut.

b. Pembayaran i-lestari akan dilakukan pada setiap 1hb setiap bulan. Tarikh yang berada dalam sistem hanya terpakai pada pembayaran bulan pertama sahaja. Jika pada 1 Jun 2020 masih belum terima lagi pembayaran bermakna pihak KWSP membuat pembayaran secara berperingkat.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber : myinformasi

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Pembay@ran Pengelvaran I-Lestari Untuk Bulan Jun Telah Mula Di B@yar,” Begini Cara Semakannya.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*