“Boleh Tol0ng Baiki Rumah Nenek Saya” Video Kanak-kanak Datang Minta Bantuan YB Norhizam Und4ng S3bak Netlzen

Video terbaru yang dikongsikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pengakalan Batu Datuk Norhizam Hassan Baktee mendapat perhatian netizen.

Video yang berkenaan dengan seorang kanak-kanak telah datang ke ke pejabat Jawatankuasa Pembangunan dan Penyelarasan Dewan Undangan Negeri (JAPERUN) meminta bantuan untuk membaiki rumah neneknya pada mulanya sukar untuk dipercayai memandangkan beliau masih kanak-kanak lagi.

Norhizam berkali-kali meminta kepastian dari kanak-kanak, Muhammad Nuridzuan Norhalim, 8, itu sebelum menuju ke rumah neneknya yang memerlukan sumbangan untuk membaiki bahagian yang r0sak.

Setelah diperiksa, rumah tersebut memang perlu dibaiki kerana telah r0sak teruk dimakan anai-anaik dan hanya menunggu masa untuk rvntuh.

Neneknya Faridah Abdullah, yang ketika itu sedang berehat terkejut dengan kedatangan team Norhizam dan tidak tahu menahu dengan perbuatan cucunya yang telah pergi ke Japerun untuk meminta tolong.

Netlzen rata-rata terharu dengan inslden yang dirakamkan tersebut apabila kali ini dihidangkan dengan sisi baik dan lembut dari seorang YB yang dahulu terkenal dengan sifat k4sar dan g4nas.

“Terharu tengok YB Norhizam Hassan Baktee Melaka. Selama ini hanya sisi g4nas beliau dit0njolkan oleh semua.

“Tapi sejak beliau keluar dari PH, terpancar sisi lembut, penyayang dan mesra rakyat beliau.

“Lihatlah bagaimana lemah lembutnya beliau menyantuni seorang kanak-kanak berusia 8 tahun yang datang mengadu kepadanya di pejabat.

“Semoga YB kekal istiqomah menolak kebejatan DAP dan bersama mendokong perpaduan ummah.
Apapun, sila babikan DAP bila perlu.

“Keg4rangan YB itu mahal dan halakan kepada mvsuh. ” komen Nabeel Naqie.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber: cinca Via newscorviral

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Boleh Tol0ng Baiki Rumah Nenek Saya” Video Kanak-kanak Datang Minta Bantuan YB Norhizam Und4ng S3bak Netlzen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*