“Jod0h Tu Kan RahsIa Allah” Beza 41 Tahun, Pemuda 24 Tahun Kahwiini Ibu Angkat Wrga Em4s Umur 65 Tahun

Perkahwinan berbeza usia bukan lah sesuatu yang asing dalam masyarakat kita. Dah tak pelik dah pun kalau kita dengar orang tua kahwin dengan yang muda kan. Kalau dah jodoh, memang tak kemana.

Namun, perkahwinan seorang pemuda 24 tahun dengan warga emas berusia 65 tahun di Sumatera Selatan, Indonesia tetap tular di negara itu baru-baru ini, lapor Kompas.com.

Mbah Gambreng atau juga dikenali sebagai Tri Sutiyem telah menikahi lelaki muda tersebut, Ardi Waras yang juga merupakan anak angkatnya. Mesti dia tak sangka jodoh dia adalah orang terdekat jugak kan. 

Dia juga mempunyai empat anak angkat yang lain yang kesemuanya telah berkahwin. Difahamkan, Ardi telah tinggal dengan Mbah Gambreng sebagai anak angkat untuk membantu wanita itu menoreh dan menjual getah sejak tahun lalu.

Mereka mula berkenalan ketika Ardi merupakan seorang penari di sebuah kumpulan kesenian manakala Mbah pula merupakan pengurus kumpulan seni terbabit. Pada mulanya, dia takde perasaan pun dekat Ardi tapi cinta tu kan buta.

Katanya, suaminya itu yang berkeras nak kahwin dengan dia walaupun cinta Ardi telah ditolak Mbah. Majlis perkahwinan pasangan ini telah diadakan pada Jumaat lalu di kampung Desa Bumiharjo dengan mas kahwin sebanyak Rp100.000.

Korang yang masih single tu jangan jealous eh.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber :LM

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Jod0h Tu Kan RahsIa Allah” Beza 41 Tahun, Pemuda 24 Tahun Kahwiini Ibu Angkat Wrga Em4s Umur 65 Tahun"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*