“Kalau Kau Teng0k Aku Di TV Tadi Jang4n Men4ngis, Sebab Kau Tak Pern4h N4ngis Depan Aku” Hafiz Mahamad

Seorang usahawan muda dan berjaya Hafiz Mahamad sering menjadi sebutan dengan kebaikkan beliau membantu yang memerlukkan. Seorang jejaka yang telah mendirikan rumahtangga dengan pasangan pilihan iaitu Syafiqah Aina dan dikurniakan seorang cahaya mata. Isteri beliau merupakan pengasas bagi produk keluaran syarikat mereka sendiri iaitu Aina Beauty.

Beliau pernah viral membantu sahabatnya yang jatuh sakit akibat terlalu kuat bekerja dari pagi sampai malam. Siapa sangka sakit beliau merebak sampai sekarang beliau terbaring sakit akibat stroke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Beliau pernah berjanji sesama sendiri 4 sahabat untuk membantu yg kekurangan dan memerlukan. Inilah yg dipanggil erti sahabat yg sebenar, bukan atas nama je.

Terbaru beliau berkongsi video di laman sosial media dimana beliau bercerita kisah persahabatan beliau dari kecil hingga kini. Video ini mengisahkan erti sahabat sebenar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

“Sahabat, Jangan menangis,”

“Bila di interview tadi, part sahabat je hati saya memang tersentuh sangat rasa. Boleh ingat kenangan kenangan waktu dia sihat dulu”

“Saya nakal dulu, bila kena rotan dengan abah. Sahabat ni lah yg tolong bg saya happy balik”

“Saya ada impian, saya cerita dekat dia. Takde langsung sifat perlekehkan saya, dia selalu call & kata saya boleh”

“Saya kahwin, dia minta saya jaga Aina baik baik. Buat mereka bahagia”

“Saya mencapai sesuatu. Dia tepuk tangan/call ucap tahniah, selalu cakap “haa boleh pun, ni hok mu nok dari dulu”

“Apa pun situasi, dia tepuk & peluk saya. Harini pun, dia mampu tengok saya di tv. Saya harap dia tak nangis, sebab saya takkan lupa selama ni dia banyak menyokong”

“Saya banyak kali offer, berjuang dengan saya & kita bina empayar ni bersama. 10kali offer, semua dia tolak. Kalau waktu boleh diputar, saya paksa & saya heret dia berjuang dengan saya. Ya Allah”

“Dia taknak pun apa apa, dia hanya nak kasih sayang seorang sahabat. Saya akan ada sampai hari terakhir untuk dia, selagi mampu & terus maju. Saya taknak lupa sahabat saya, keluarga & team team saya”

“Mereka lah orang yg sebenar benarnya yg “hebat””

(Teks By Staff MEDIA KITA)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber: instagram @hafiz.mahamad

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri

Be the first to comment on "“Kalau Kau Teng0k Aku Di TV Tadi Jang4n Men4ngis, Sebab Kau Tak Pern4h N4ngis Depan Aku” Hafiz Mahamad"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*