M4hkam4h Kelvark4n W4r4n T4ngk4p Terh4d4p Muh4mm4d S4jj4d Bin Kamaruz Zaman

Nama usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Bin Kamaruz  Zaman atau lebih mesra disapa sebagai Nur Sajat pasti tidak asing lagi dengan pelbagai k0ntrov3rsi yang ditimbulkan olehnya sehingga melib4tkan banyak pihak.

Terbaru, menerusi laporan Harian Metro, Sajat tidak hadir pada sebutan semula k3s berpak4ian wanita di Mahk4mah Tinggi Syariah Shah Alam, hari ini. Pada 6 Januari lalu, Muhammad Sajjad, 36, ditvdvh berpakaian seperti wanita pada satu majlis bacaan Yasin dan solat hajat sehingga menyebabkan agama Islam dipandang h1na, di pusat kecantikan miliknya di Seksyen 16, Shah Alam, jam 7.30 malam 23 Februari 2018.

Usahawan berusia 36 tahun itu did4kwa atas pertudvhan menyebabkan ag4ma Islam dipandang h1na dengan cara memilih untuk berpak4ian menyervpai w4nita.

Menurut sumber, w4r4n t4ngk4p itu dikeluarkan Hakim Syarie Mohammad Khalid. Pegu4m syarie, Zuri Zabuddin Budiman berkata, Sajat tidak menghadiri sebutan semula yang sudah ditetapkan oleh mahk4mah sebelum ini.

“Saya tunggu juga, tapi dia tak datang. Mahk4mah tangguh sebutan semula k3s pada 1 Jun depan,” jelasnya.

Selain Zuri, Sajat juga turut diw4kili pegvam syarie Ahmad Nazib Johari, Noor Azlina Che Hassan dan Amirah Zainal.

Walau bagaimanapun, sebelum ini Sajat meng4ku tidak bersal4h atas pertudvhan yang dibacakan oleh jurubahasa di hadapan H4kim Sy4rie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii pada 6 januari yang lalu.

Sumber : Motif Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "M4hkam4h Kelvark4n W4r4n T4ngk4p Terh4d4p Muh4mm4d S4jj4d Bin Kamaruz Zaman"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*