Tidak T4han Dgn Kec4man, Demi Kese1am4tan Dir1, Janna Nick Ambil Kepvtvsan Untuk Bvat Lap0r4n SKMM

Masih lagi trending di laman sosial twitter, isv Janna Nick yang dikaitkan dengan artis kpop itu tidak berhenti. Kedua-dua akaun Twitter dan Instagramnya itu’hil4ng’ masih lagi menjadi tanda tanya samada di lap0r oleh netizen ataupun Janna mengambil langkah menvtupnya.

Terbaru, Janna mengambil keputusan untuk membuat lap0ran kepada pihak berkvasa diatas isv terb4bit. Khabarnya dia akan mengambil tind4kan vndang-vndang kepada individu yang melemp4rkan fitn4h, ugvt4n dan serta k0men yang keterl4lvan.

Setelah tervk dikec4m, pelakon serta pengacara itu membuat laporan p0l1s bagi menj4ga kesel4mat4nya . Tambahnya lagi terdapat beberapa akaun media sosial yang sudah dikenalpasti dalam penyeb4ran f1tnah yang mencetvs kontr0vers1 itu.

Saya ingin maklumkan lap0ran p0lis sudah dibuat berhubung perkara ini di mana si4satan sedang dijalankan oleh pihak p0lis dan SKMM turut terbabit dalam mengenalpasti individu atau pes4lah lakv meskipun mereka cuba berlindung di sebalik nama dan akaun sam4ran.

Saya dimaklumkan, dengan kemajuan teknologi yang digunakan dan maklumat daripada sistem data internet yang dikesan daripada alat peranti yang digunakan sama ada telefon pintar, komputer atau sebagainya, individu ini berjaya dikes4n untuk tind4kan lanjut akibat daripada tindakan jen4y4h, sal4h l4kv dan pel4ngg4r4n vnd4ng-vnd4ng yang mereka lakvkan.

Saya dimaklumkan terdapat juga k4n4k2 dan rem4j4 dalam kalangan individu pes4lah l4ku ini yang mana alat per4nti dan sistem data internet yang digunakan mereka adalah direk0dkan di bawah nama ibv b4pa atau penj4ga.

Turut menafikan berkaitan tudvhan yang mengatakan bahawa beliau mengh1n4 artis kpop Lisa Manoban dari kumpulan Blackpink dengan watak dalam telemovie arahan pertamanya iaitu Lisa Blackpig.

Berkenaan tohmahan yang kononnya saya menyamakan atau menggelar Lisa Manoban sebagai ‘Lisa BLACKPIG’, ia adalah terpesong sama sekali. Sebagai seorang individu yang juga meminati budaya Korea, yang bukan setakat industri hiburan mereka bahkan budaya, fesyen, makanan, teknologi, kecantikan dan tempat di Korea, tohmahan sebegitu terhadap saya adalah sangat tidak berasas.

Saya sendiri pernah berkolaborasi dengan pihak pengurusan serta artis Korea dalam kerjaya saya dan amat menghormati mereka. Ia adalah amat pelik dan tidak boleh diterima akal untuk saya menggelar atau menyamakan nama besar dalam industri seperti Lisa Manoban Blackpink dengan sebarang nama yang mengaibkan.

Sumber : Harian Metro by Media Kita

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Tidak T4han Dgn Kec4man, Demi Kese1am4tan Dir1, Janna Nick Ambil Kepvtvsan Untuk Bvat Lap0r4n SKMM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*