“Har4mkan Sek0lah Tahfiz Kalau Nak Har4mkan Minuman Ker@s” Siti Kassim

Peguam kontr0versi sekali lagi menjadi bualan masyarakat selepas jawapannya yang agak ‘p4nas’ mengulas cadangan Pas untuk menggantung penjualan ar4k disebabkan peningkatan ke.s pemandu mab0k di negara ini.

Ini kata Siti Kassim berhubung peningkatan ke.s libatkan pemandu mab0k.

“Alkoh0l itu bukan masalah. Tapi peminum yang tidak bertanggungjawab itulah pvnca masalah sebenar. Begitu juga dengan isv yang melibatkan sek0lah tahfiz. Masalahnya adalah disebabkan oleh pihak pengurusan sekolah.

Kalau begitu har4mkan juga sekolah tahfiz!

Lebih mengejutkan bila mana dia turut memberikan cadangan supaya menghar4mkan sekolah tahfiz disebabkan banyak masalah melibatkan anak kecil, lap0r Suara TV.

“Kamu (Pas) mahu mengharamkan alk0hol hanya kerana menepati kehendak anda, kalau begitu har4mkan juga sek0lah tahfiz yang telah menyebabkan banyak masalah terhadap anak kecil yang tidak berd0sa,”

Mengulas lanjut Siti Kassim berkata, Pas sepatutnya tidak menghalang orang lain untuk meminum ar4k.

“Kamu tidak boleh mem4ksa orang lain untuk akvr dengan kehendak m0ral dan kepercayaan kamu. Hanya kerana kamu tidak menyvkainya, jangan hal4ng orang lain untuk menikmatinya (minum ar4k),”

Sebelum ini Pas ada mencadangkan kepada kerajaan untuk menggant0ng pengeluaran, perniagaan dan penjualan ar4k sehingga langkah baru diambil dalam usaha mengekang pemandu mab0k susulan peningkatan melibatkan isu tersebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!MK

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Media Kita

Sumber : LM

PERHATIAN: Pihak Media Kita tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Media Kita juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Har4mkan Sek0lah Tahfiz Kalau Nak Har4mkan Minuman Ker@s” Siti Kassim"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*